Dixieland Streetband
Kurt Callebert

Kurt Callebert is sinds eind 2011 vaste trombonist bij de Dixieland Streetband.

Kurt Callebert

Net acht jaar geworden zette Kurt zijn eerste stappen in de muziekschool van Roeselare, waar hij de regeringsmedaille op trombone behaalde.
Net negentien geworden startte een professionele muziekcarrière bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht (toen nog onder de leiding van Alain Crépin);
alsook een periode van studeren aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel. Daar behaalde hij het Hoger Diploma Trombone en het pedagogisch getuigschrift om les te geven.
Daarnaast werden eerste prijzen behaald voor Kamermuziek en Geschreven Harmonie.

In 1995 werd Kurt benoemd bij de beroemde Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Gidsen. In hetzelfde jaar werd Kurt ook aangeworven bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, alwaar hij het opstarten te Antwerpen van grote musicalproducties meemaakte.
Hieruit volgde ook de samenwerking met "EnDeMol Productions NL" en met het Zeeuws Orkest. Kurt is als trombonist verbonden aan dit orkest te Middelburg.
Binnen het milieu van de Belgische Muziekkapellen werd hij begin 2007 geselecteerd voor de promotie tot lessenaaraanvoerder en werd hij in deze functie aangesteld bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine te Oostende. Dit orkest legt zich volledig toe op het lichte genre, een gegeven waar Kurt zich ook meer en meer in thuis voelt en waar hij zich verder wil op toeleggen. Dit zowel in samenwerking met de volledige muziekkapel, als met hun Big Band, als met het Jazzcombo van de Marine.

Na jaren aan het werk te zijn geweest bij de West-Vlaamse BigBand - onder de leiding van de Belgische jazzlegende André Jean - en veelvuldig als Freelance trombonist te hebben gewerkt in een verscheidenheid van ensembles in binnen- en buitenland, kwam uiteindelijk de samenwerking met de Dixieland Streetband.
Eind 2011 werd Kurt aangesteld als vaste trombonist van de DSB, zowel muzikaal als wat betreft de sfeer binnen het orkest klikt het zeer goed.