Dixieland Streetband
Walter Dedrie (Double You Dee Dee)

Walter Dedrie (Double You Dee Dee) studeerde notenleer en klarinet aan de muziekacademie van Hoboken.
Walter Dedrie Op 9 jarige leeftijd werd hij spelend lid van harmonie Morgenrood (waar hij nog steeds lid is).
Op zijn 14de maakte hij kennis met de saxofoon en volgende privé-lessen bij Gene Capri.

In 1975 werd vanuit de harmonie Morgenrood de big-band “The Melodymakers” opgericht onder leiding van Michel Versavel waar Walter de éérste tenor partij voor zijn rekening nam tot heden toe.
Walter Dedrie In 1976 richtte hij samen met zijn broers het dansorkest “The Grasshoppers” op. Dit dansorkest begeleidde reeds verscheidene artiesten zoals Rod Sinclair, Nicole & Hugo, Gene Summer, Nadia, Margriet Hermans en Liliane St-Pierre.
In 1978 werd Walter lid van het dansorkest “The Play Mates” waarmee ze geregeld de zangeres Samantha begeleidden, en werd hij ook lid van de bigband “Metropoolorkest “(het voormalige Randstad orkest) onder leiding van Jean Marijn.
In 1980 deed Walter zijn podium ervaring op met het showgezelschap “Kees Brug” met Ray Monty en Wendy in de zalen Salamander.
Walter was actief in het orkest van Gene Capri, het joodse orkest “The Shalome band “, Carl Herberger en Boom Bigband.

Walter Dedrie Vanaf 1982 is Walter vast lid van “The Dixieland Streetband” waar hij eerst sax-tenor bespeelde, later klarinet + sax tenor.

In 1986 werd hij lid van de “Eddy House” big band waarmee zij de zangeressen Sofie en Deborah Brown begeleide, in 1988 werd met deze big band een L.P opgenomen ter nagedachtenis aan Jack Sels.
Walter werd ook vast lid van het dansorkest “Steve And The Atkins” dat eerst vooral bals speelde maar later gespecialiseerd was voor dansscholen en danswedstrijden vooral balroom en latin.
Walter Dedrie In 1992 werd Walter verbonden aan muziekatelier “Wasiana” waar hij saxofoon les gaf en meespeelde in de gelijknamige big band vooral gekend door de muziek van Glenn Miller Onder leiding van Patrick Verstiggel.

Verder was Walter te horen bij dansorkest “The Sphinx” onder leiding van Jean-Pierre Severens, “Fiesta Loco”, “The Belgium Synfonic Orchester“ onder leiding van Dirk Keizers, The Music Streetband, en kindershow Bram.
In 2002 richtte hij samen met zijn broers “3-D Dimention” op, 3-D staat voor de drie broers Dedrie.

Walter heeft bij het vertrek van Gene Capri de Dixieland Streetband geerfd, en heeft het op zijn beurt doorgegeven aan Steve. Waarna Steve het leiderschap overgedragen heeft aan Jean-Pierre.
Deze onderlinge verstandhouding en samenwerking zal zeker niet vreemd zijn aan het succes van deze prachtige formatie.